Een extra jasje

2016_aedhoes-small

Sinds begin 2016 hebben een aantal AED’s, die 24/7 toegankelijk zijn, een extra bescherming gekregen . Het gaat dan om de kasten die op een plek hangen die erg veel met wind, water en kou te maken hebben. Oisterwijk Heartsafe heeft in eigen beheer beschermhoezen laten ontwikkelen die enerzijds wind- en waterdicht zijn maar anderzijds de eventuele warme lucht en eventueel vocht van binnenuit doorlaat. De hoezen worden gedurende de natte en koude maanden in najaar, winter en voorjaar aangebracht.

Door het grote transparante venster blijft de AED in het donker goed te vinden en zijn de controlelampjes (groen/rood) ook gewoon zichtbaar. Verder zijn de hoezen voorzien van een isolerende laag zodat kou minder vat heeft op de AED en de levensduur van de accu’s minder of niet wordt beïnvloed. Met name extreme koude in de wintermaanden brachten ons op het idee een beschermhoes te ontwikkelen. De hoezen kunnen eenvoudig en snel van bovenaf worden afgenomen en door een ophangsysteem aan de onderzijde van de hoezen vallen deze niet op de grond maar blijven hangen. Daardoor zijn ze ook weer eenvoudig aan te brengen.

Het betreft momenteel een proef met vijf hoezen die op diverse plaatsen in Oisterwijk, Heukelom en Moergestel zijn aangebracht. Na de proefperiode wordt bekeken wat het resultaat is en voor welke locaties nog meer een hoes wenselijk is.

Het project wordt mede mogelijk gemaakt door een donatie van de Rabobank Hart van Brabant tijdens de actie Hart voor uw Club 2015. Dus dank zijn iedereen die op ons project gestemd heeft.

Op de afbeelding een AED met hoes. © Oisterwijk Heartsafe