AED’s Oisterwijk Heartsafe wél betrouwbaar

BvdK24003_small

Oisterwijk Heartsafe beheert in de woonkernen van Oisterwijk, Moergestel en Heukelom zo’n 50 AED’s waarvan het merendeel 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar is om door de ruim 400 opgeleide vrijwilligers te worden ingezet bij een melding bij 112 voor een acuut hartprobleem (fibrillerend hart).

Alle AED’s worden minimaal twee keer per jaar grondig geïnspecteerd. Ook na een alarmering worden de opgeroepen AED’s gecontroleerd en waar nodig worden de elektroden direct vervangen zodat de AED weer zo snel mogelijk operationeel is.

Hiervoor beschikt Oisterwijk Heartsafe over een eigen Technische Commissie die de zorg heeft over een correctie werking van de AED-Systemen.De locatiehouders aan welk pand de AED’s zich bevinden, zorgen ook voor een korte maandelijkse controle.

De recente media-aandacht richt zich vooral op AED’s welke particulier of bedrijfsmatig zijn aangeschaft en waarbij de noodzaak voor periodieke controles kennelijk wordt onderschat.

Oisterwijk Heartsafe is een vrij uniek project;  het is en wordt volledig gefinancierd uit particuliere donaties, sponsoring, subsidies van ondermeer de Gemeente, Rabobank, de Schuur en nog een aantal bronnen. Kortom een project voor en door Oisterwijk.

 

Geef een reactie