Kast

Stichting Oisterwijk Heartsafe draagt zorg voor haar doelstelling, in samenwerking met HartslagNu en vrijwilligers die ingezet worden bij een reanimatie met AED inzet.

Voor het onderhoud aan kast en AED vind je onder elk type kast op deze pagina de link.  Een storing aan kast of AED dient zo snel mogelijk door te worden geven via onze site onder “Apparatuur’ en kiezen voor storing AED of storing kast. Dit geldt ook na de inzet van een AED bij een alarmering. Dus ook als u de AED niet hebt gebruikt maakt u een melding. Bij een storing of inzetmelding wordt een lid van onze Technische Commissie ingelicht en de storing of aanvulling van nieuwe materialen voor de AED worden zo snel mogelijk gerealiseerd.


Pincode
Om de kast te kunnen openen dient u de bijbehorende pincode in te toetsen.
De code krijgt u meegestuurd in het SMS/App-bericht bij een alarmering van HartslagNu.
U kunt de code ook bij de locatiehouder opvragen. Deze wijzigt in principe niet.

Voor de kasten type 1 en 2 (de groene kunststof kasten) toetst u de pincode in gevolgd door de V.
U neemt de kap aan beide zijden vast, wacht 1-2 seconden en trekt dan de kap rustig en gelijkmatig naar u toe. Nadat u de AED uit de kast hebt genomen sluit u de kap weer en houdt u hem even aangedrukt tot u een klik hoort.

Voor de RVS kast (Telstarlaan Oisterwijk) toetst u een C na de het intikken van de pincode. Deze kast heeft een deur met een scharnier.


Welk type kast
Er zijn momenteel 3 types AED-kasten in gebruik binnen het systeem van Stichting Oisterwijk Heartsafe. De uitvoeringen zijn het best te herkennen aan plaats van de toetsen voor de pincode.

Kast type 1
Deze kast niet meer in gebruik bij onze stichting.


Bij type 2 bevinden de toetsen zich aan de voorzijde rechts.

kast_type_2a
AED kast type 2
Klik hier om het onderhoudsschema te bekijken 


rvskast_265_214

Eind 2011 werd een RVS-kast met cijferslot geplaatst. Deze kast wordt in de proefperiode beoordeeld op een aantal aspecten. De kast met daarin een AED bevindt zich op de locatie Telstarlaan in Oisterwijk.
AED kast type 3
Onderhoudsschema niet beschikbaar


RotaidSOH2017
Medio 2017 werden 6 ronde rode AED-kasten in gebruik genomen, type Rotaid. Deze kast heeft geen pincodeslot maar een hangslot met een code.
Deze code wordt ook meegestuurd in het alarmeringsbericht van HartslagNu.
Bekijk hier hoe de kast geopend wordt
Bekijk hier hoe de kast weer gesloten wordt
AED kast type 4