AED vervanging in Moergestel


Na ruim 10 jaar trouwe dienst werd onlangs de AED bij Aannemingsbedrijf Van der Zanden Moergestel vervangen. De AED (type Mindray volautomaat) is 24/7 beschikbaar voor het bedrijf (eigendom) en voor de vrijwillige burgerhulpverleners van Oisterwijk Heartsafe en HartslagNu. Bij een alarmering krijgt een deel van de vrijwiligers de opdracht om ook een AED op te halen.

Al vrij snel na de start van Oisterwijk Heartsafe vond het bedrijf het belangrijk om een eigen AED in een verwarmde en met pincode beveiligde buitenkast te hebben en deze ook ter beschkking te stellen van alle burgerhulpverleners, inwoners en gasten van de omgeving van het bedrijf.
De AED heeft in het verleden meerdere keren zijn nut bewezen.

Voor deze omgeving zijn we nog op zoek naar personen die een gratis reanimatiecursus willen volgen en zich aanmelden bij het alarmeringssysteem HartslagNu. Want een succesvolle inzet van een AED hangt mede af van de inzet van vrijwillige burgerhulpverleners.

Op de foto neem Edith van “Van de Zanden” de nieuwe AED in ontvangst van leverancier Cordility Care.