Vaste instructeurs in het zonnetje

Tonny IJpelaar en Gerard van de Wouw hebben in Oisterwijk de Peer Paorel Prijs gekregen, een onderscheiding voor vrijwilligers. Uit 13 aanmeldingen werd het echtpaar door de achtkoppige jury uitverkoren.

Ruim 30 jaar zijn IJpelaar en Van de Wouw actief binnen het Rode Kruis. Ze geven cursussen, maar gaan ook mee op vakanties voor mensen die daar zelf de kans niet voor hebben. Het echtpaar beheert ook een AED. Tonny IJpelaar houdt elke maand een creatieve en gezellige middag voor dames, waarbij haar man knutselmateriaal aandraagt. Ook coördineert ze Eten met je hart: ontmoetingen rondom de tafel voor eenzame mensen.

Heerlijk avondje
Van de Wouw bezorgt als goedheiligman in december gezinnen een heerlijk avondje.
Voor diverse evenementen staan ze ook als vrijwilliger paraat: Intents, Korenfestival, Tilburg Ten Miles, Trucktour Tilburg en Mundial.
Door haar artrose laat Tonny IJpelaar zich niet van haar vrijwilligerswerk weerhouden.

Tonny en Gerard zitten ook in het team van de vaste groep instructeurs van Oisterwijk Heartsafe als er reanimatietrainingen worden gegeven.  (Red. Oisterwijk Heartsafe)

De jury van de Peer Paorel Prijs bestaat uit Will Ruskus, Anton van Tuyl, Lia Bertens, Frans Kapteijns, Ton Tolboom, Rini Roosen, Fons Klaasen en Antoine Verbruggen.

(c) Tom Tacken 04-01-20, Bron: BD