AED verdwenen in Oisterwijk

2017_politielogo2
Vol ongeloof ontdekt…..
Dinsdagmorgen 18 juli 2017 ontdekte de locatiehouder van een 24/7 AED bij een recreatiebedrijf in Oisterwijk, dat de AED ontbrak op zijn vaste plaats. De collega’s van de locatiehouder konden bevestigen dat zij niet op de hoogte waren van een inzet met de AED binnen het bedrijf en ook was er geen melding te vinden in HartslagNu.

Zowel de locatiehouder als Oisterwijk Heartsafe zijn geschokt en vol ongeloof dat iemand op het idee komt het levensreddend apparaat ‘per abuis’ mee te nemen om vervolgens te ‘vergeten’ het ook weer op zijn plaats terug te brengen.

Ontvreemde AED’s zijn relatief gemakkelijk traceerbaar vanwege het unieke serienummer van de AED. In het geval van AED’s in beheer bij Oisterwijk Heartsafe is zelfs sprake van een GPS-tracker.

 Het is voorgekomen dat AED’s tegen opmerkelijk lage prijzen worden aangeboden op Marktplaats. Gaat u dan vooral na of het hier een gestolen AED betreft! Deze AED’s zijn namelijk niet interessant om aan te schaffen; naast het feit dat heling strafbaar is, zit er geen garantie meer op het apparaat.

De betreffende AED uit het bovenstaande bericht is binnen enkele weken na nu, toe aan een software-update dus binnenkort is deze AED onbruikbaar!

Mocht het zijn dat u zich herkent in dit bericht, wees dan sportief en breng de AED alsnog net zo onopvallend terug op de plek waar u hem begin deze week mee nam.

Dank namens toekomstige slachtoffers van een hartstilstand.
(Foto bron begin van item: www.gestolenaed.nl)

Geef een reactie