Oisterwijk Heartsafe nu officiële Reanimatiepartner van de Hartstichting

Begin juli 2016 werd het convenant getekend tussen de Nederlandse Hartstichting en Stichting Oisterwijk Heartsafe waardoor deze een officiële Reanimatiepartner van de Nederlandse Hartstichting is geworden. In dit convenant hebben beide partijen vastgelegd dat de basiscursussen en herhalingstrainingen volgens de voorschriften van de Hartstichting verlopen.

Al vanaf de start in 2007, organiseert Oisterwijk Heartsafe deze cursussen en trainingen om hiermee de ruim 450 vrijwilligers die de stichting momenteel telt, goed op te leiden en de opgedane kennis te laten behouden. Dit alles onder leiding van eigen gecertificeerde instructeurs.

Het convenant  en partnerschap is een bekroning en beloning voor deze instructeurs en de bijna tien jaren dat de stichting nu actief is als Oisterwijk Heartsafe.

Oisterwijk Heartsafe verwacht door het nog grotere bereik van een overkoepelende website, dat het aantal gecertificeerde vrijwilligers groeit. In verband met de vergrijzing van de bevolking is het de wens van Oisterwijk Heartsafe dat het aantal nieuwe vrijwilligers toeneemt.

Dus kent u iemand in uw omgeving of familie die het belangrijk vindt zich in de te zetten om in geval van nood iemand te kunnen reanimeren (dit kan ook een hartfalen in de eigen familie zijn natuurlijk), laat hem/haar zich dan aanmelden voor een van de cursussen. Dit kan via www.oisterwijkheartsafe.nl onder Vrijwilligers.

Geef een reactie