Omstanders redden leven sporter in Oisterwijk

reanimatiecursus

Nadat er iemand onwel  was geworden op de sportschool hebben drie mede sporters direct ingegrepen en hun EHBO in de praktijk gebracht.

‘Ik heb vandaag samen met nog twee sportschool leden mijn EHBO in de praktijk gebracht. Hartmassage en AED maakte het verschil. Echt heftig, maar nu sta je eigenlijk pas echt stil bij het feit dat een EHBO cursus nut heeft. En de aanwezigheid van een AED apparaat. Ik heb ook meteen de app gedownload waarop je kunt zien waar de dichtst bijzijnde AED te vinden is, ‘ aldus Gijs Willems. Op de website www.AED4.EU treft u meer informatie over deze app en de locaties van AED’s.Na de onwelwording vanmorgen, kwamen er ook twee ambulances ter plaatse. Het slachtoffer is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Hoe het met het slachtoffer gaat is onbekend, maar deze mensen kunnen met recht zeggen dat ze durven te zorgen!

Naast het direct bellen van 112 en de aanwezigheid van een AED, is uiteraard een juiste analyse en behandeling noodzakelijk, welke je leert op de EHBO cursus en AED trainingen die in Oisterwijk worden aangeboden.

EHBO
Op een groot aantal locaties in Oisterwijk hangen AED units.
De EHBO-vereniging Oisterwijk geeft cursussen over alles wat komt kijken bij het verlenen van verantwoorde geestelijke en lichamelijke Eerste Hulp Bij Ongelukken en plotselinge onwelwordingen. Voor meer informatie en aanmelden: www.ehbo-oisterwijk.nl

Oisterwijk Heartsafe
Oisterwijk Heartsafe beheert in de woonkernen van Oisterwijk, Moergestel en Heukelom zo’n 50 AED’s waarvan het merendeel 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar is om door de ruim 400 opgeleide vrijwilligers te worden ingezet bij een melding bij 112 voor een acuut hartprobleem (fibrillerend hart). Deze meldingen verlopen via de 112 alarmcentrale. Vrijwilligers die opgeleid willen worden zijn van harte welkom. Kijk voor meer informatie op www.oisterwijkheartsafe.nl

Bron: Oisterwijk Nieuws
Bekijk hier het originele bericht

Geef een reactie