Reageer altijd op een alarmering!

Reageer altijd op een alarmering!
In 2015 tot en met heden heeft HartslagNU 13 alarmeringen uitgestuurd voor een reanimatie. Daarbij worden naast een aantal AED’s, ook 30 vrijwilligers gealarmeerd om naar het adres van het slachtoffer te gaan. Maar in de praktijk is gebleken dat toch niet altijd een ruim aantal vrijwilligers reageert door zich naar het slachtoffer te begeven. Dat is geen goede ontwikkeling. Bent u door ziekte of een glaasje alcohol of door niet in de buurt te zijn, niet in de gelegenheid zijn om naar de reanimatie te gaan dan is dat natuurlijk een goede reden.
Wat we echter steeds vaker horen is dat er geen opvolging aan een alarmering wordt gegeven omdat men de sirenes van de hulpdiensten al hoort. Sinds de invoering van de Ambulancepost Oisterwijk is het inderdaad zo dat deze in een aantal gevallen snel ter plaatse kan zijn. Maar hoort u een sirene, ga dan tóch ter plaatse! De hulpdienst hoeft helemaal niet naar de reanimatie onderweg te zijn maar naar iets heel anders. Uw inzet kan een leven redden!

En wordt u opgeroepen naar een plek waar een zogenaamd ‘reanimeer mij niet beleid’ wordt gehanteerd raden wij u aan om toch ter plaatse te gaan om te gaan reanimeren.De kans is aanwezig dat het om een bezoeker of medewerker gaat die wél gereanimeerd wil worden.

Schakel uw mobiele telefoon ’s nachts niet uit
Door het aan laten staan van uw mobiele telefoon, ook ’s nachts, mist u geen enkele oproep van HartslagNU. Op de IPhone en sommige smartphones kunt u een aparte ringtone instellen voor het mobiele telefoonnummer waarmee u de SMS-oproep van HartslagNU ontvangt. Dit nummer is 06-42500349.