Elektroden met CPR3 april 2021
Soms kom je buiten ons werkgebiek een oranje AED Cardiac Science Powerheart G5 tegen met een set elektroden (plakkers) met een zogenaamde CPR-unit. De elektroden moeten op de gebruikelijke manier worden geplakt op het lichaam van het slachtoffer en het oranje-grijze kastje op de plek waar je je handen zet om de hartmassage te doen.
Tijdens het reanimeren geeft de AED aan of je sneller/langzamer en dieper/minder diep moet drukken. Als je daaraan gewend bent kan het handig zijn.
Wij, Oisterwijk Heartsafe, streven er naar om voorlopig de conventionele elektroden te gebruiken in onze AED’s maar mocht je bij een AED uitkomen met elektroden met de CPR unit dan is het handig dat je een keer gezien hebt hoe dat eruit ziet en hoe je het moet gebruiken.
Kijk hier naar een kort duidelijk filmpje