Succesvolle reanimatie

2019_SlaRaak_reanimatie

Voor de tweede keer in 3 jaar tijd werd op de tennisbaan van Sla Raak in Oisterwijk met succes gereanimeerd door burgerhulpverleners. Op maandagmorgen 22 juli werd er getennist bij lekker tennisweer. Plotseling viel een speler neer en bleef roerloos liggen. Meteen snelden er hulpverleners toe, werd 112 gebeld en werd de AED die aanwezig is opgehaald. Binnen enkele minuten werd er gestart met de reanimatie en vrij snel daarna bleek dat de reanimatie succesvol verliep want de ademhaling van het slachtoffer kwam weer terug en ook de stilgevallen bloedcirculatie kwam weer op gang. Na ongeveer 8 minuten arriveerde de ambulance en werd het slachtoffer in stabiele toestand naar het ziekenhuis gebracht. Vanuit alarmeringssysteem HartslagNu kwamen ook enkele vrijwilligers -aangesloten bij Oisterwijk Heartsafe- met een AED bij het slachtoffer aan maar nadat deze zag dat al met de AED van Sla Raak was gestart met reanimeren trok deze mijnheer/mevrouw zich bescheiden terug.

Vrij snel daarna voelde het slachtoffer zich alweer zo goed dat hij bij Sla Raak de burgerhulpverleners wilde ontmoeten om hen te bedanken. Ook deed hij uit dankbaarheid een donatie aan stichting Oisterwijk Heartsafe en werd een cheque overhandigd aan de voorzitter van de stichting.

Geef een reactie