Éen landelijk oproepsysteem

hartslagnu_logo-300x298
Nederland krijgt één alarmeringssysteem voor burgerhulpverleners. Dat betekent dat de twee huidige systemen, Hartslag Nu en HartveiligWonen (nu STAN), samen verder gaan onder de naam HartslagNu. Met één landelijk systeem kunnen de overlevingskansen van alle slachtoffers van een circulatiestilstand in heel Nederland geoptimaliseerd worden.

Momenteel wordt de techniek achter het oproepsysteem klaar gemaakt voor de samenvoeging. De lancering van deze techniek staat gepland in april/mei. Vanaf dat moment worden achter de schermen de AED’s en vrijwilligers overgezet naar het nieuwe systeem, om tot slot de 112-meldkamers aan het nieuwe systeem te koppelen. Zodra dit allemaal gebeurd is, wordt er vanaf het nieuwe alarmeringssysteem gealarmeerd. In de tussentijd blijft het huidige systeem van HartslagNu gewoon in werking, totdat iedere regio is overgezet.

De aangesloten vrijwilligers/burgerhulpverleners zijn inmiddels door HartslagNu geinformeerd en ook de beheerders van de AED-systemen (waaronder die van Oisterwijk Heartsafe) zijn op de hoogte gebracht van de ophanden zijnde wijziging.

Tevens worden ook de eisen ten aanzien van de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) opgenomen bij de nieuwe organisatie en de samenwerking met Oisterwijk Heartsafe.