Herhalingstrainingen hervat 2


13 september 2021

Eind september komen er weer een aantal cursusplaatsen Reanimeren beschikbaar via Oisterwijk Heartsafe.

De instructeurs zullen met enthousiasme en de nodige kennis weer de benodigde handelingen gaan uitleggen in een coronaveilige omgeving. Er zijn 13 cursusdatums vastgelegd in de periode 29 september 2021 tot en met 26 maart 2022. Hierin zijn ook zaterdagen begrepen waarbij zowel in de voormiddag als de namiddag een cursus kan worden gegeven.

Oisterwijk Heartsafe heeft via een zeer royale donatie van een anonieme gever budget kunnen vinden om een 20-tal reanimatiepoppen in te kunnen kopen tegen nette condities via Cordiality Care. Uniek is nu dat de cursisten op een eigen reanimatiepop de bewuste opleiding kunnen gaan volgen. Het gebouw van het Rode Kruis/EHBO-Oisterwijk aan de Blokshekken 6 te Oisterwijk zal weer als cursuslokaal gaan dienen. De opleidingen van de vrijwilligers worden in eigen beheer van Oisterwijk Heartsafe verzorgd. Voor een gratis herhalingscursus ontvangen zij jaarlijks een uitnodiging. Voor de trainingen maakt de organisatie gebruik van gecertificeerde instructeurs. Op de herhalingsles worden de basale reanimatie (beademen en hartmassage) en het bedienen van een AED alsmede de globale werking van HartslagNu herhaald. De cursusavond begint om 19:00 uur en eindigt omstreeks 22:00 uur. De tijden op zaterdag zijn 9-12 uur of 13-16 uur. Na afloop krijgt u een certificaat mee en registreren wij u bij HartslagNu.

Voor beschikbaarheid van een cursusplaats is het raadzaam om de website www.oisterwijkheartsafe.nl te raadplegen, waarbij je bij interesse je als cursist voor de herhalingscursus Reanimeren kunt opgeven! De cursus is gratis als u inwoner of werkzaam bent in Oisterwijk, Moergestel of Heukelom en u zich laat registreren in HartslagNu. Vanaf begin 2022 is het ook weer mogelijk u op te geven voor een basiscursus Reanimatie en AED.