U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich hebt aangemeld bij oisterwijkheartsafe.nl. Als deze email onleesbaar is klik dan hier.
       
Welkom bij de derde digitale editie van de Nieuwsbrief van Stichting Oisterwijk Heartsafe. Sinds de eerste versie is het aantal aanmeldingen toegenomen dus de belangstelling voor ons project is nog steeds groeiende. Op 12 april 2011 werden de woonkernen van onze gemeente Oisterwijk ‘heartsafe’ verklaard. Een schitterende mijlpaal na vijf jaren van intensief ijveren voor dit doel. In de diverse locale media hebt u hiervan berichten en reportages kunnen zien. Ons volgende doel is om Oisterwijk heartsafe te houden, voor nu en voor de toekomst. In de onderwerpen die u in deze Nieuwsbrief aantreft komen een aantal van de speerpunten aan bod. Uiteraard zijn uw reacties op de onderwerpen uiterst welkom. Ik wens u veel leesgenot en tot de volgende keer.

dr. Jos Widdershoven, voorzitter, Cardioloog Twee Steden Ziekenhuis

 

Kunstwerken

 
       

Oisterwijkse kernen heartsafe verklaard
U hebt er vast al over gelezen en gezien in de media.
Oisterwijk is vijf jaar na de start van onze Stichting als een van de eerste middelgrote gemeentes in Nederland ‘heartsafe’. Dat wil zeggen dat binnen 6 minuten na een melding aan de alarmcentrale 112, er gestart kan worden met reanimatie, gevolgd door ondersteuning van een defibrillator (AED). Naast de AED-apparatuur beschikt de Stichting (en dus de hele Oisterwijkse gemeenschap) over een vrijwilligersorganisatie met ongeveer 360 vrijwilligers die opgeleid zijn om deskundige reanimatie te verlenen.
Lees meer……
Bijeenkomst in het Raadhuis


Rabobank doneert cheque van € 5.000
Van Rabobank Hart van Brabant kreeg de stichting een cheque van 5.000 euro uitgereikt om het systeem op peil te houden. Van 2008 tot en met 2010 zijn in de gemeente Oisterwijk 13 mensen gereanimeerd na een hartstilstand.
Lees meer…

Rabobank voorzitter overhandigt de cheque


Na uw startcursus
We kunnen het niet vaak genoeg zeggen:
Onze goed opgeleide vrijwilligers (op dit moment ongeveer 360) vormen de spil van ons Oisterwijk Heartsafesysteem. Naast de operationele AED’s natuurlijk.
Lees meer…

Foto: Vivon Nederland



Een bijdrage….
Zoals u eerder in deze Nieuwsbrief hebt kunnen lezen is onze gemeente Oisterwijk heartsafe. Een schitterend en uniek resultaat!
Uniek want het hele Oisterwijk Heartsafe project is 100% door inwoners en bedrijfsleven van onze gemeente gefinancierd.
Lees meer…

Uw bijdrage is hard nodig!


Controle AED kasten
Hoe vaak komt het niet voor dat u een boodschap gaat doen in het fraaie centrum van onze gemeente of u gaat een stukje fietsen of wandelen door het buitengebied en de bossen. Of u wandelt of fietst door een straat waarvan u weet dat er een AED moet zijn.
Lees meer...

AED met kast aan een woonhuis

 

Hulp na een reanimatie?
Heeft u een reanimatie meegemaakt?
Iemand reanimeren is een ingrijpende en emotionele gebeurtenis. Iedere persoon verwerkt dit op zijn eigen manier. Je hebt iets meegemaakt, waarbij je leven en dood in handen hebt gehad. Dat is iets heel bijzonders. Iemands leven redden kan je een heel goed gevoel geven. Maar het kan ook andere gevoelens geven. Gevoelens zoals angst, hulpeloosheid of afschuw zijn ook normaal.
Lees meer…

Vraag gerust om nazorg

Kennismaking met….
In iedere editie van de digitale Nieuwsbrief laten wij u kennismaken met een betrokkene bij Stichting Oisterwijk Heartsafe. Deze keer: Henk van Aert,
bestuurs-adviseur en trainer voor de Stichting.

Nadat de Stichting Oisterwijk Heartsafe in het leven was geroepen en hun doelstelling helder was, werd ik in het voorjaar van 2007 uitgenodigd om mijn visie te geven over een heartsafe project. Lees meer…

Bestuursadviseur Henk van Aert

Hoe vaak werden onze vrijwilligers gealarmeerd?
Sedert de oprichting van Stichting Oisterwijk Heartsafe zijn er diverse inzetten geweest via AED-alert. Hoe belangrijk het is om te kunnen reanimeren blijkt uit het feit dat een groot aantal reanimaties succesvol werden uitgevoerd.
In verband met privacy regels mogen de details van een inzet helaas niet openbaar gemaakt worden. Lees meer...
AED-alert initieert de inzetten

Waar bevinden zich de AED’s nu eigenlijk?
In de gemeente Oisterwijk hangen momenteel 43 AED’s in een met pincode beveiligde kast. Deze kasten zijn 7 dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar.
Lees meer…

 

Een AED op locatie

Wist u dat….
De leeftijd van onze jongste deelnemer aan Oisterwijk Heartsafe / AED-alert
op dit moment 18 jaar en de oudste deelnemer 84 jaar is?
Wist u dat.....


Vragen, opmerkingen, reacties? vrijwilligers@oisterwijkheartsafe.nl. -
Bezoek ook onze website www.oisterwijkheartsafe.nl

Niets uit deze uitgave mag verveelvuldigd of gepubliceerd worden zonder uitdrukkelijke toestemming van Stichting Oisterwijk Heartsafe (c)
Vrijwilligers van Oisterwijk Heartsafe en onze donateurs ontvangen de Nieuwsbrief automatisch.
Printversie van deze Nieuwsbrief