U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u staat ingeschreven bij oisterwijkheartsafe.nl. Als deze email onleesbaar is klik dan hier.
       
Welkom bij de vierde digitale editie van de Nieuwsbrief van Stichting Oisterwijk Heartsafe. Er is veel gebeurd de afgelopen periode. Nadat op 12 april 2011 de Oisterwijkse kernen Heukelom, Moergestel en Oisterwijk heartsafe zijn geworden, wordt op de achtergrond hard gewerkt om een correcte werking van de apparatuur te waarborgen. Tevens werd het team van technische medewerkers uitgebreid. Niet onbelangrijk is de opname van onze stichting in het Positoos spaarsysteem. U kunt nu als uw goede doel Stichting Oisterwijk Heartsafe registreren als u ons een warm hart toedraagt. In deze nieuwsbrief leest u er meer over. Belangrijk blijft ook onze focus op de opleidingen waarmee we onze vrijwilligers op het juiste opleidingsniveau willen houden; de medewerking van alle vrijwilligers is hierbij onontbeerlijk.
Uit uw reacties is ons gebleken dat u onze missie en de informatie in onze nieuwsbrieven kunt waarderen en wij wensen u dan ook wederom veel leesgenot. Schroom niet ons een e-mail te sturen voor ons gastenboek.

dr. Jos Widdershoven, voorzitter, Cardioloog Twee Steden Ziekenhuis

 

Dit is Oisterwijk

 
       

Positoos
Sinds kort kunt u ook Positoos sparen voor het project Stichting Oisterwijk Heartsafe! Het Positoos spaarsysteem is inmiddels een begrip in onze gemeente.
Lees meer……
Spaar nu uw Positoos voor Oisterwijk Heartsafe


Inzetverslag t/m december 2011
Rondom het einde van het jaar kunnen natuurlijk de cijfertjes niet ontbreken. Wij hebben ze voor u op een rijtje gezet.
Lees meer…

Inzet verslag


Enkele van "De tien geboden" uitgelicht
Na evaluatie van iedere inzet na een AED-alert hebben wij een aantal kernpunten geformuleerd die van groot belang zijn en die wij De Tien Geboden hebben genoemd. Zij zijn er ook voor uw eigen veiligheid.
Lees meer…


Blijf niet hangen..


Zo maar een cursusavond
Dinsdag avond half zes. Ik sta in de file en wil toch op tijd bij de herhalingscursus reanimatie en AED-gebruik zijn. Thuis aangekomen vlug een hapje eten, een uitdraai van de deelnemende vrijwilligers maken (dit had ik beter een dag van te voren kunnen doen!) laptop en certificaten in de tas. Als extra neem ik nog Positoos pasjes mee die ik aan de vrijwilligers kan overhandigen, zodat Oisterwijk Heartsafe hier ook profijt van kan hebben.
Lees meer…

Uitreiking certificaat


Het belang van herhalingscursussen
Reanimeren en defibrilleren met de AED is eenvoudig te leren. Tijdens een reanimatiecursus leert u op een oefenpop wat u bij een hartstilstand moet doen.
Lees meer...

reanimatie

Nieuwe richtlijnen,,,
Met ingang van het cursusseizoen 2011-2012 zijn de nieuwe richtlijnen Eerste Hulp van kracht.
Lees meer…

Kent u de nieuwe richtlijnen 2011 al?

Kennismaking met….
In iedere editie van de digitale Nieuwsbrief laten wij u kennismaken met een betrokkene bij Stichting Oisterwijk Heartsafe. Deze keer: Huib Nouwens,
secretaris van de Stichting.
Lees meer…

Secretaris Huib Nouwens

De niet-reanimerenpenning
Sommige mensen willen niet gereanimeerd worden. Het is van belang dat artsen en reddingwerkers tijdig op de hoogte raken van deze wens. De NVVE heeft daarvoor een niet-reanimerenpenning ontwikkeld. Als personen deze penning dragen, zal dit opgemerkt worden bij reanimatie. Volgens de WGBo mag u dan niet worden gereanimeerd.
Lees meer...

Reanimeren ja nee?

Kent u iemand....
die zich wil inzetten als vrijwilliger voor Oisterwijk Heartsafe / AED-alert?
Lees meer…

 

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers!

Een indrukwekkend verhaal
"De kans op een volledig herstel na een hartstilstand is slechts 6%. Met dat percentage in mijn achterhoofd ben ik aan dit document begonnen."

Zo begon het verhaal wat wij van een van onze vrijwilligers op papier in dagboekvorm ontvingen. Lees meer…

Een persoonlijke ervaring


Vragen, opmerkingen, reacties? vrijwilligers@oisterwijkheartsafe.nl. -
Bezoek ook onze website www.oisterwijkheartsafe.nl

Niets uit deze uitgave mag verveelvuldigd of gepubliceerd worden zonder uitdrukkelijke toestemming van Stichting Oisterwijk Heartsafe (c)
Vrijwilligers van Oisterwijk Heartsafe en onze donateurs ontvangen de Nieuwsbrief automatisch.
Printversie van deze Nieuwsbrief