U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich hebt aangemeld bij oisterwijkheartsafe.nl. Als deze email onleesbaar is klik dan hier.
       
Welkom bij de tweede editie van de Nieuwsbrief van de Stichting Oisterwijk Heartsafe. Uit uw reacties is gebleken dat u deze digitale Nieuwsbrief waardeert. Ook dit jaar probeerden we u deelgenoot te maken van het werk van de Stichting in regionale en locale bladen en natuurlijk op de website www.oisterwijkheartsafe.nl. In deze editie treft u wederom een aantal actuele interessante onderwerpen aan. Ook het belang van het volgen van herhalingslessen voor reanimeren met een AED wordt weer benadrukt! Het overzicht met inzetverslagen van het afgelopen jaar binnen onze gemeente spreekt boekdelen evenals het belang van het bieden van adequate hulp binnen de 6 minuten na een hartstilstand. Met gepaste trost kunnen wij u melden dat na het trekken van de eindsprint, begin volgend jaar 2011 onze mooie gemeente als een der eersten in Nederland Heartsafe wordt verklaard. In de lokale en wellicht nationale media zult u daarover uitgebreid geïnfomeerd worden. Veel leesplezier toegewenst en tot ziens.

dr. Jos Widdershoven, voorzitter, Cardioloog Twee Steden Ziekenhuis
 
 
       


AED in de Oostelvoortjes Moergestel

Heartsafe: 24 uur per dag alert
Iemand met een hartstilstand is gebaat bij snelle hulp. Hoe eerder reanimatie plaatsvindt, hoe beter.
Lees meer...




Nieuw internationaal logo

Er is afgesproken dat voortaan het internationale logo wordt gebruikt om de AED aan te duiden. Het oude logo werd alleen in Nederland gebruikt. Om nu aan te sluiten bij de internationale afspraken rondom pictogrammen is besloten om vanaf heden ook in Nederland alle nieuwe pictogrammen volgens de internationale standaard te gebruiken. De oude pictogrammen mogen nog wel gebruikt worden bij oude AED's en stickers op ramen om aan te geven dat er een AED aanwezig is. Te zijner tijd worden alle pictogrammen vervangen.
Lees meer...



Op een dag is het geen oefening

Ongeveer 40% van de Nederlandse bevolking heeft ooit een reanimatiecursus gevolgd. Helaas laten te veel mensen de herhalingscursussen achterwege. Dit is echter ook belangrijk. Herhaal een reanimatiecursus elk jaar. Want op een dag is het geen oefening. Kijk voor meer informatie op onze website onder Vrijwilligers op de horizontale navigatiebalk en kies vervolgens Opleiding.
Lees meer…





De eerste zes minuten

Reanimeren en defibrilleren met de AED is eenvoudig te leren. Tijdens een reanimatiecursus leert u op een oefenpop wat u bij een hartstilstand moet doen. Kunt u een leven redden? Hulp bieden binnen de eerste 6 minuten na een hartstilstand is cruciaal en kan een leven redden. Meld u nu aan voor een reanimatiecursus bij ons of bij 1 van onze Reanimatiepartners (EHBO / Rode Kruis) in Oisterwijk of Moergestel. En volg elk jaar een herhalingsles! Dan gaan de handelingen als vanzelf in geval van nood.  Na het behalen van het certificaat is het ook belangrijk u aan te melden bij AED-Alert.
Lees meer…




Wat is AED-Alert

AED-Alert is een systeem dat via een sms-bericht op de mobiele telefoon burgers in kan schakelen om handelend op te treden in het geval van een hartstilstand. AED-Alert zorgt ervoor dat direct na de melding bij de meldkamer, getrainde burgers worden ingeschakeld om snel hulp te kunnen bieden. Het bijzondere aan AED-Alert is dat het onderscheid maakt tussen mensen die kunnen reanimeren en mensen die kunnen defibrilleren. Hierdoor kan iemand die kan reanimeren direct naar het slachtoffer gaan en de reanimatie starten zonder dat hij zelf de AED moet gaan halen of hiervoor iemand moet inschakelen.
Lees meer...


Tien geboden na een AED-alert oproep

Nu het halen van de doelstelling van Oisterwijk Heartsafe steeds meer realiteit begint te worden is de tijd aangebroken om, nog meer dan voorheen, te focussen op de inzetbaarheid en het vergroten van de kwaliteit van iedere inzet.
Lees meer...


Hoe vaak werden onze vrijwilligers gealarmeerd?

Sedert de oprichting van Stichting Oisterwijk Heartsafe zijn er diverse inzetten geweest via AED-alert. Hoe belangrijk het is om te kunnen reanimeren blijkt uit het feit dat een groot aantal reanimaties succesvol werden uitgevoerd.
In verband met privacy regels mogen de details van een inzet helaas niet openbaar gemaakt worden.
Lees meer...


Uw donaties zijn welkom

Oisterwijk Heartsafe wordt mede mogelijk gemaakt door een grote groep sponsoren en donateurs. Sponsoring is mogelijk in zowel financiële als materiële zin. Ook particuliere donaties zijn uiterst welkom; u draagt er mee toe bij dat Oisterwijk heartsafe is en blijft voor de toekomst.
Oisterwijk Heartsafe is er per slot van rekening ook voor ú!
Hoe kunt u helpen?
Lees meer…


Kennismaking met….

Vanaf nu zullen wij u in iedere editie van de digitale Nieuwsbrief, kennis laten maken met een betrokkene bij Stichting Oisterwijk Heartsafe. Deze keer is Marc Snels aan de beurt.
Lees meer…


Reanimatiecursus voor Joep Krusemeijer

Onlangs heeft de EHBO vereniging Oisterwijk de cursus BLS/AED afgesloten met als resultaat 11 geslaagden. Negen geslaagden gaven zich op als vrijwilliger voor Stichting Oisterwijk Heartsafe. Het bijzondere aan deze opleiding, die verzorgd werd door Will van Rooy en Tiny Barten, was dat er in de middaguren een parallel cursus gegeven werd aan de visueel gehandicapte Joep Kruzemeijer. Joep is enkele jaren geleden blind geworden maar dat weerhoudt hem niet om aan veel activiteiten deel te nemen. Met een extra handreiking van het Oranje Kruis en bureau voor EHBO Opleiding en Certificering in Den Haag, werd de volledige cursus, aangepast aan zijn handicap, gegeven. Samen met zijn trouwe hond Robbie maakte hij zich alle vaardigheden eigen. Een knappe prestatie die een groot compliment verdient.
Kijk hier voor enkele vergrote foto's


Vragen, opmerkingen, reacties? vrijwilligers@oisterwijkheartsafe.nl. -
Bezoek ook onze website www.oisterwijkheartsafe.nl

Niets uit deze uitgave mag verveelvuldigd of gepubliceerd worden zonder uitdrukkelijke toestemming van Stichting Oisterwijk Heartsafe (c)
Vrijwilligers van Oisterwijk Heartsafe en onze donateurs ontvangen de Nieuwsbrief automatisch.
Printversie van deze Nieuwsbrief